może zle to ujołem z tym 200% taniej ale miałem namyśli marze i troszke mnie poniosło -przepraszam , ale
--- cytat,,..zbironik z szyb odlewanych /820l/ szafka , obudowa /35.000 / " moim zdaniem lekkie przegięcie , no chyba ze jest wykonany ze ,,złota" , niechce tu podawać linków do stron by kogoś nie reklamować. jedziemy dalej
---- cytat ,, oswietlenie z plenym sterowaniem mikroprocesorowym wraz z fazami ksiezyca i ingerencja w skaldowe oswietlenia /12.000/ mozna spokojnie taniej , jakie masz namyśli oświetlenie ,
sadze ze hqi + jakieś świetlówki koszt zalezny od marki sprzętu ale czy warto pakować się w taki wydatek mozna spokojnie wykonać samemu takie lampy i wykozystać tanie i niezawodne programatory czasowe dostępne w kazdym sklepie elek.
-- cytat ,,-filtracja w pleni zautomatyzowana podlaczona do jednostki sterujacej, wraz z pompami,przyjelismy filtr piaskowy/11.000/..filtr" moim zdaniem mozna ale uwazam ją za zbyteczną
----cytat filtr ,,kranowy,, seris Pr800 wraz z elktrozaworami pompami i zbiornikiem uzupelniajacym/automatyczna podmiana wody//9.000/... heheh dobre 9000 klocków , poszukajcie i poczytajcie w internecie a zobaczycie ile jeszcze kasy wam zostanie .
---- cytat ,,reaktory dla mikroelemtow wraz z automatycznymi pompami dozujacymi /6.000/.. reaktor to po co do tanganiki bo nierozumie? , a automat taki mozna kupić za około 1600zł jak ktoś się uprze ale poco .
zdaje sobie sprawe że taki markowy sprzęt i to majwyszej światowej klasy bardzo duzo kosztuje, ale pytam się poco do tanganiki pchać się w takie koszty. taki sprzęt mozna spokojnie wykombinować samemu / mam namysli zakup czy wykonanie co niektórych urządzeń/ i zaoszczędzenie sporej gotówki. |