Topielec - Świetnie spasowałeś kamienie z tłem. Glony, okrzemki itp dokończą szybko sprawę z wyrównaniem kolorystyki.
10 cm stropianu w układzie jaki stworzyłeś zabrało bardzo dużo litrażu.
Ale szczeliny jakie tam powstały dla naskalników są poprostu genialne.
Przemyslane i efektowne.
No ale wypadałoby wypowiedzieć się też o innych prezentujących w tym wątku:
Nurosław- bardzo starannie wykonana , uporządkowana struktura tła.
Zamiast wydzielać poszczególne głazy stworzyłeś płynnie zmieniającą się, jakby monolityczną kompozycję. Kolorystyka plus oświetlenie tworzą nieprawdopodobny klimat. Bardzo orginalne tło i chętnie zobaczyłbym efekt końcowy po zalaniu zbiornika.
Rafa - Twoje tło napewno wymagało sporo pracy. Zdecydowałaś się na zastosowanie kontrastów barwnych pomiędzy stworzonymi głazami. Wyróżnia to twoje tło od pozostałych i czyni je ciekawym. Na zbliżeniach widać, że starałaś się każdy kamyk aranżować osobno. No i teraz trzeba przyznać, że masz bardzo ładny zbiornik :)
Brakuje mi jednak interakcji pomiędzy tłem a aranżacją wnętrza akwarium. Masz kilka dużch kamieni - nie pozwól im tak sterczeć, pochyl je, wprowdź trochę chaosu w ich rozkładzie, żeby nie wyglądały jak stonehenge. Zdobądź trochę kamyków o kształcie zbliżonym do stworzonych w tle i ułuż z nich usypiska oparte o tło. Oczywiście każda rada podsuwana w tego typu temacie wynika z subiektywnej oceny i nie trzeba się nią przejmować :)
A na koniec, dla tych którzy nie śledzili innego mojego tematu:
Co mogą zrobić glony z waszymi tłami po okresie około 1/2 roku