Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Technika akwarystyczna Forum Tropheus Tanganika / Technika akwarystyczna /

Stredy beztlenowe i odmulanie

Autor nechor
Użytkownik
#1 - Posted: 28 Maj 2009 21:48 
1. Mysle o swiderkach i ich wadach/zaletach. Ile mam czasu do namyslu? Po jakim czasie tworza sie strefy beztlenowe (chcialbym je sprawdzic w mniejszym akwarium najpierw)?

2. Odmulanie. Mam jakis-tam wymuszony prad w akwarium, czyli nieczystosci pewnie beda sie zbieraly w jednym/kilku okreslonych miejscach. Moja konstrukcja skalna nie umozliwia mi jednak zajrzenie do jej srodka. Czy powinienem ja okresowo rozmontowywac i czyscic dno? Jesli tak to jak czesto? Nie zestresuje tym zbytnio ryb?

Autor admin
Admin
#2 - Posted: 29 Maj 2009 08:43 
1. Nie masz grubej warstwy piasku i kopanie księżniczek jest spore, wie c nie ma chyba określenia- ile mam czasu?

2. Przy dobrej filtracji odchody powinny być sciagąne przez filtry, których odpowiednie ustawienie powinno zapewnic cyrkujację wody.

Może wklej aktualną fotkę?

Marta

Autor nechor
Użytkownik
#3 - Posted: 29 Maj 2009 08:51 
Warstwa piasku to 4-5cm. Mialo byc 3-4, ale balem sie, zeby nie bylo za malo - po co stresowac ryby dodatkowym sypaniem piachu. Poza tym jak wymienialem grys na piasek to mialem zerowa widocznosc, wiec dalem "na oko" :-)

Ksiezniczki na razie nie przekopaly nawet ziarenka piasku. Sadze, ze nadal sie przywyczajaja - so u mnie dopiero kilka dni.

Fotke wkleje jak wroce do domu. Nie chcialem tego robic, bo nadal nie mam tla z tylu, wiec bedzie widac tapete :P

Technika akwarystyczna Forum Tropheus Tanganika / Technika akwarystyczna / Stredy beztlenowe i odmulanie Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®