-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/
Stredy beztlenowe i odmulanie
nechor
Użytkownik
- Posted: 28 Maj 2009 21:48
1. Mysle o swiderkach i ich wadach/zaletach. Ile mam czasu do namyslu? Po jakim czasie tworza sie strefy beztlenowe (chcialbym je sprawdzic w mniejszym akwarium najpierw)?
2. Odmulanie. Mam jakis-tam wymuszony prad w akwarium, czyli nieczystosci pewnie beda sie zbieraly w jednym/kilku okreslonych miejscach. Moja konstrukcja skalna nie umozliwia mi jednak zajrzenie do jej srodka. Czy powinienem ja okresowo rozmontowywac i czyscic dno? Jesli tak to jak czesto? Nie zestresuje tym zbytnio ryb?
admin
Admin
- Posted: 29 Maj 2009 08:43
1. Nie masz grubej warstwy piasku i kopanie księżniczek jest spore, wie c nie ma chyba określenia- ile mam czasu?
2. Przy dobrej filtracji odchody powinny być sciagąne przez filtry, których odpowiednie ustawienie powinno zapewnic cyrkujację wody.
Może wklej aktualną fotkę?
Marta
nechor
Użytkownik
- Posted: 29 Maj 2009 08:51
Warstwa piasku to 4-5cm. Mialo byc 3-4, ale balem sie, zeby nie bylo za malo - po co stresowac ryby dodatkowym sypaniem piachu. Poza tym jak wymienialem grys na piasek to mialem zerowa widocznosc, wiec dalem "na oko" :-)
Ksiezniczki na razie nie przekopaly nawet ziarenka piasku. Sadze, ze nadal sie przywyczajaja - so u mnie dopiero kilka dni.
Fotke wkleje jak wroce do domu. Nie chcialem tego robic, bo nadal nie mam tla z tylu, wiec bedzie widac tapete :P
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/ Stredy beztlenowe i odmulanie
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM