Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Technika akwarystyczna Forum Tropheus Tanganika / Technika akwarystyczna /

720 dla petrusi

Autor baryton31
Użytkownik
#1 - Posted: 16 Sier 2009 22:47 
Witam serdecznie, czy takie akwa ( 200x60x60 ) pomieści moją wymarzoną obsadę, tz:
15 T.d. Maswa
15 T. Bemba
1+6 P. Texas Red ( ewentualnie 2+6 , ale nie wiem czy 2 samce to dobry pomysł)
No i co z agresją wobec trofci czy ten petruś nie rozniesie ich na strzępy ? :P
Pozdrawiam
Kuba

Autor admin
Admin
#2 - Posted: 17 Sier 2009 05:45 
Dla mnie pomysł łączenia bardzo dużych petrochromisów i trofeusów jest chybiony. Te ryby wymagają sporych ilości jedzenia dla prawidłowego funkcjonowania. Trofeusy przy nich byłyby przekarmiane. Co do ilości samców....zależy to od aranżacji zbiornika i wielu innych czynników, jak poziom agresji osobniczej. Samice u tej odmiany są bardzo agresywne podobnie jak i samce.

Jak dla mnie stado powinno składać się z wielu osobników. Mogą to być różne gatunki petrusi.

Zbiornik wg mnie jest minimalnym dla tych ryb.

Marta

Autor baryton31
Użytkownik
#3 - Posted: 17 Sier 2009 18:06 
Rozumiem więc ,że tylko trevawase mogą być z trofciami? Czy w ogóle zapomnieć o łączeniu tych 2 roślinożerców?
pozdrawiam
Kuba

Autor admin
Admin
#4 - Posted: 17 Sier 2009 18:12 
Teoretycznie jeszcze P. famula jest możliwy jako dodatek, ale jak sama obserwuję petrusie lepiej czują się w swoim towarzystwie w zbiorniku. W jeziorze te relacje są zupełnie inne, ale akwarium to niestety nie jezioro.

Marta

Technika akwarystyczna Forum Tropheus Tanganika / Technika akwarystyczna / 720 dla petrusi Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®