-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/
czy tak mozna????
Martino82
Użytkownik
- Posted: 22 Wrz 2009 14:11
witam chcialbym sie dowiedziec czy załozenie na wlocie filtra duzej gabki a w srodku sam wkład biologiczny to bedzie dobre rozwiazanie ? mowie caly czas o jednym i tym zamym filtrze zwenetrznym???
nechor
Użytkownik
- Posted: 22 Wrz 2009 14:15 - Edytowany przez: nechor
Podobno brak gabki na wlocie to, w pewnym sensie, tylko chwyt marketingowy.
Martino82
Użytkownik
- Posted: 22 Wrz 2009 14:19
chyba nie zrozumiałem o co ci chodzi niestety
nechor
Użytkownik
- Posted: 22 Wrz 2009 14:22
Kawalek gabki na wlocie, to w sumie nic innego wg mnie jak prefiltr. A prefiltr mojego kubelka jbl bedzie pasowal tylko zakupiony w jbl. Tak to widze. W dodatku kawalek gabki latwiej sie czysci i nei trzeba otwierac kubelka. Jak bede musial wymieniac (nie wiem ile trwa okres przydatnosci) gabki prefiltra, to chyba sobie tez zaloze na wlocie.
Martino82
Użytkownik
- Posted: 22 Wrz 2009 14:39
czyli ogólnie nie ma przeciwwskazan i mozna spróbowac takiego rozwiazania zobaczyc co sie wtedy bedzie dzialo ja mam tylko uni maxa a gabke bym sobie dokupil jakakolwiek i poprostu nałożył
tasma
Użytkownik
- Posted: 22 Wrz 2009 15:18
witam chcialbym sie dowiedziec czy załozenie na wlocie filtra duzej gabki a w srodku sam wkład biologiczny to bedzie dobre rozwiazanie ? mowie caly czas o jednym i tym zamym filtrze zwenetrznym???
Jedni mowia ze lepiej miec inni ze lepiej nie miec. Jedna i druga strona ma swoje argumenty. Moim zdaniem jesli masz dobrze rozwiazana filtracje mechaniczna (inny filtr, ktory spelnia swoje zadanie) to nie trzeba, w przeciwnym przypadku (a szczegolnie jesli kubel jest jedynym filtrem) tak.
A prefiltr mojego kubelka jbl bedzie pasowal tylko zakupiony w jbl.
A dlaczego tak twierdzisz?
Na rurke mozesz zakladac co chcesz. Mozesz nawet ta rurke wymienic. Przeciez to standardowy waz (chyba 16 o ile pamietam).
Pozdrawiam
Przemek
nechor
Użytkownik
- Posted: 22 Wrz 2009 16:02
A dlaczego tak twierdzisz?
Na rurke mozesz zakladac co chcesz. Mozesz nawet ta rurke wymienic. Przeciez to standardowy waz (chyba 16 o ile pamietam).
Tak. Dlatego pisze, ze zamiast prefiltra firmowego JBL w srodku kubelka mozna wlozyc jakas standardowa gabke do rurki :-)
Martino82
Użytkownik
- Posted: 23 Wrz 2009 11:14
witam co jest najlepsze do koszyków do filtra zew czy jezeli dodam koral zamiast wegla aktywnego
ja mam gabke wegiel aktywny ,ceramike i cos jeszcze ale nie pamietam:))
nechor
Użytkownik
- Posted: 23 Wrz 2009 11:32
Ja mam prefiltr gabkowy, dwa koszyki grysu i wklad ceramiczny na koncu.
Martino82
Użytkownik
- Posted: 23 Wrz 2009 12:07
jeszcze jedno pytanie bede przeprowadzal moje akwa i tak teraz na dnie nie mialem nic i ryby kopiac zrobily tak ze kamienie leza bezposrednio na dolnej szybie , co mozna tam tac myslałem zeby polozyc tam centymetrowa gabke czy ppianke cos takiego jak daje sie pod akwarium??
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/ czy tak mozna????
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM