Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Technika akwarystyczna Forum Tropheus Tanganika / Technika akwarystyczna /

Lupki piaskowca: z metalem czy bez

Autor nechor
Użytkownik
#1 - Posted: 8 Paź 2009 10:05 
Swego czasu przy zakladaniu zbiornika zbieralem skaly. Miedzy innymi mam plaskie lupki piaskowca (zdaje sie) w kolorze szaro-srebrnym. Strukture maja wyraznie warstwowa i sa dosc kruche. Zbudowane sa jakby z warstw-platow przylepionych do siebie. Wewnatrz nie ma przebarwien - kolor jest jednolicie szaro-srebrny. Na zewnatrz jednak wystepuja przebarwienia rudo-brunatne. Kojarzy mi sie to z utlenionym metalem. Jak moge to sprawdzic? Tzn. Jak moge sprawdzic przydatnosc tych skal do akwarium?

Te lupki idealnie nadaja sie do ukrycia osprzetu typu grzalka, szkoda byloby mi wyrzucic. W sumie jak wroce do domu, to moze zrobie jeszcze jakies zdjecie.

Autor sander
Użytkownik
#2 - Posted: 8 Paź 2009 10:58 
Jest to serycyt i doskonale się nadaje do twojego akwarium

Autor nechor
Użytkownik
#3 - Posted: 8 Paź 2009 12:27 
Rzeczywiscie - sprawdzilem w grafice google i wyglad zgadza sie w 100%. Dzieki za, jak zwykle, rzeczowa odpowiedz. Wkladam :-)

Technika akwarystyczna Forum Tropheus Tanganika / Technika akwarystyczna / Lupki piaskowca: z metalem czy bez Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®