-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/
jeszcze raz prosze o pomoc :((
Martino82
Użytkownik
- Posted: 5 Maj 2010 13:06
witam ponawiam pytanie czy wiecie jak wymienic os ceramiczna w unimaxie
http://allegro.pl/item1006242891_aquael_os_unimax_ 150_250_500_700_amazonka.html
kulus12
Użytkownik
- Posted: 5 Maj 2010 13:34
Nie bardzo wiem w czym masz problem?
Ściągnij głowicę filtra, otwórz komorę wirnika, wyciągnij wirnik a następnie starą oś w jej miejsce nowa i i powtórz kroki w odwrotnej kolejności.
W linku który podałeś jest wszystko ładnie rozrysowane interesujące Cię elementy to 4-7.
Chyba, że masz problem z odkręceniem lub wyjęciem któregoś elementu to sprecyzuj troszkę pytanie.
Radek
Martino82
Użytkownik
- Posted: 5 Maj 2010 14:16
tak ale ja mam unimaxa 250 i w tym jest problem:( wirnik jest wyciągniety ale nie potrafie wyjąć osi skoro jest ona na allegro do kupienia wiec musi sie ja jakos dac wyjąć
kulus12
Użytkownik
- Posted: 6 Maj 2010 12:51
Spróbuj pociągnąć mocniej ona jest zaczopowana w takiej gumowej komorze, pewnie po prostu zassała się, miałem podobny przypadek w fluvalu
Radek
Martino82
Użytkownik
- Posted: 6 Maj 2010 21:56
sprawe osi juz załatwiłem , a powiedzcie mi czy trzeba dawac wkład mechaniczny do filtra zew. skoro mam duza gąbke z turbina , przeciez to miejsce mozna zastapic jakims bardziej przydatnym wkładem ?
sander
Użytkownik
- Posted: 7 Maj 2010 13:40
Dobra
gąbka w filtrze zewnętrznym jest najlepszym medium filtracyjnym jednak powinna spełniać określone normy takie jak materiał z którego jest wykonana, średnice porów a także koniecznie musi być retykulowana.
Martino82
Użytkownik
- Posted: 7 Maj 2010 14:59
czyli jaką gąbke byś polecił
Martino82
Użytkownik
- Posted: 7 Maj 2010 15:03
http://allegro.pl/item998055571_bio_gabka_wklad_do _kubelka_50x50x3cm_aqua_medic.html
mam taka gąbke
moja pomyłka przepraszam chodziło mi o ty czy mozna zrezygnować z turbiny wewnetrznej z gabka majac dwa filtry zew i mozna w jednym z nich zastosowac własnie taka gabke i wtedy nie szpecic akwa ?
sander
Użytkownik
- Posted: 8 Maj 2010 20:48
Wewnętrzne głowice są skuteczniejsze w mechanicznym czyszczeniu niż kubełki - można je ukrywać za kamieniami.
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/ jeszcze raz prosze o pomoc :((
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM