Przeróbki galeria i takie tam:)
Zapraszam szczególnie tych co borykają się z wysoką temp.przy oświetleniu typu HQI.
Swobodny przepływ powietrza w panelu oświetleniowym ,statecznik z kondensatorami poza pokrywą(panelem oświetleniowym) i akwarium,łatwość dostepu do akw.a także oświetlenia to była moja główna myśl przewodnia przy przeróbkach.
Pezentuje zestaw Aqua Nova moim zdaniem w bardzo przystepnej cenie w porównaniu z innymi tkzw.gotowiznami (akwarium,szafka,filtr zraszany,panel oświetleniowy)
Krótki opis:
W zamyśle będzie to cube 130l morszczyzny.Z zachowaniem zasady im prosciej tym lepiej;).Ciekawe jak wypali:):/?
Filtracja będzie oparta głównie na żywej skale+kaskada+skimmer+pompy(a) cyrkujacyjna +RO.
Kaskada Aquael Versamax FZN 3 z polimerami Seachem.
Skimmer resun SK300
HQI z żarnikiem reeflux 14000K + świetlówki t5 aktynikia szt.3 chyba:)
Aquael Versamax FZN to moja nowa zabawka i jestem pod dużym wrażeniem.Zamysl sączącej się wody przez media to dla mnie strzał w dziesiatke.Łatwość nawet codziennego dostepu do koszyczków a także wykonanie samego filtra budzi mój głęboki podziw.
Naprawdę fajny gadget dedykowany do akwari o poj.do 200l w przystepnej cenie.
Polecam ten produkt nie zdecydowanym szukającym innej alternatywy niż filtry wew.(czesto zajmujacych wiele miejsca)i majacym obawy odnośnie kubełków i BHP.
pozdrawiam
fishfan
Prawie słońce w pigułce z zaznaczeniem że prawie:))
Spływ kaskady marzy mi się cały w glonach.
Pierwsze próby filtra, akwarium ,oświetlenia i wpływu żarnika na wodę.
Filtr, a raczej spływ nie wywołuje żadnych dzwięków.Woda cichuteńko spływa sobie, ze ślizgu do akwarium.
włóknina dana także na próbę po godzinie stała sie lekko brązowa.Pfu ale kranówa.(filterek instapiure na kranie to jednak była dobra inwestycja:)
Wyłonił się duży plus kaskady,moge na bieżąco monitorować media:)
światlo punktowe halogenkowe także daje fajny efekt;)
To tak z innej beczki;)
HQI i t5 aquamedic 14000K
Zagadka:)
Co to za Trofek?
fish'em all ;)
Proszę powiedzcie mi jak dobrze przykleić tło aby uniknąć bąbli.
Czytam i szukam.Mam mętlik.Metoda na olej jakoś mnie nie przekonuje.
Czy warto kupić Fixol jbl-a.Wiem,wiem że jest dużo tego w sieci ale może istnieje jakaś nowa lepsza metoda. Macie jakies inne sprawdzone metody?na dobrze przyklejone tło.