-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/
Nowy wystroj, czyli zmiany :-)
nechor
Użytkownik
- Posted: 26 Lip 2011 14:31 - Edytowany przez: nechor
Podsumowujac krotko: nie bylem jednak w stanie wytepic swinstwa, ktore zarastalo mi akwarium. Tak wiec nadszedl czas na zmiany:
1. Zero korzeni i porowatych struktur (dwa male kawalki korzenia dla glonojada po lewej stronie - latwo sie wyczysci co jakis czas jeli bedzie trzeba)
2. Nowy piasek (poprzedni byl bardzo drobny i grubo polozony)
Dorzucam kilka zdjec z nowego wystroju, oraz kilka starych (zeby unaocznic jak to wygladalo wczesniej).
nechor
Użytkownik
- Posted: 26 Lip 2011 14:39
Powoli staje sie profesjonalista w szybkich zmianach wystroju bez wyciagania ryb z wody :DDD
admin
Admin
- Posted: 26 Lip 2011 15:50
Faktycznie tempo zmian masz duże. Ale dla mnie teraz to ładniej wygląda:) chociaż mniej biotopowo.
Marta
nechor
Użytkownik
- Posted: 26 Lip 2011 16:41 - Edytowany przez: nechor
Biotopowo nie jest, racja. Wydalem troche kasy na te kamienie, mam nadzieje, ze nie pojdzie to na darmo. Z moich obserwacji wynika, ze sinice baaaaardzo niechetnie porastaja twarde i gladkie kamienne powierzchnie. Prawdopodobnie przegrywaja te walke z glonami, ktore zupelnie nie maja z tym problemow.
Pod piaskiem juz nie zbieraja mi sie babelki gazu, pewnie NO3 tez przestanie mi sie samo likwidowac... :P
Dodatkowy wniosek jaki plynie z tych zmian w zbiorniku: zaklocic podstawowa rownowage chemiczna w akwarium wcale nie jest tak latwo. Ryby "na oko" zupelnie nie odczuly zmian, parametry w zbiorniku nie ulegly znaczacym zmianom.
poczatkujacy
Użytkownik
- Posted: 26 Lip 2011 18:05
czesc
TE KAMIEIE CO MASZ W AKWARIUM TO AMFIBIOLIT TAKIE NIEBIESKAWE Z BIAŁYMI PRZEROSTAMI JA TEZ JE MAM U MNIE FAJNIE POROSŁY GLONAMI ALE TERAZ TRCHE GLONOJADY JE OPAŁASZOWAŁY
pkubek
Użytkownik
- Posted: 26 Lip 2011 19:55
Nechor, kamienie super! W miarę, jak ubywa u Ciebie korzeni, rośnie nadzieja, że wrócisz do Tanganiki hihi :)
nechor
Użytkownik
- Posted: 26 Lip 2011 22:42
Te kamienie maja calkiem sporo odmian barwnych (sa np. rudo-biale). Tak czy siak sa gladkie i ladne, tak jak chcialem. Co do tanganiki - nigdy nie ukrywalem, ze z checia bym do niej powrocil. Tym razem jednak z dluzszym planem. Najchetniej widzialbym u siebie similisy i jakas barwna odmiane ksiezniczek. Z racji doswiadczen musze jednak to jakos najpierw dobrze rozplanowac.
admin
Admin
- Posted: 27 Lip 2011 08:01
Czyli jednak co Tanganika to Tanganika. Obserwacje zachowań tych ryb są nieocenione:)
Marta
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/ Nowy wystroj, czyli zmiany :-)
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM