No to musisz wiedzieć, że Floran 3 lata temu a teraz to dwa różne podłoża.
Chyba ,że produkują w kilku wariantach, ja tego nie śledzę chodzi nam wiadomo o samo podłoże, bo też wiem że jest podkład dla roślin Filtusa, ale o tym nie mówimy tutaj. Kolor też jest inny teraz, bo widzę w naszym zoologu. I tego obecnego podłoża bym nie zakupił, ze względu na krawędzie ostre przede wszystkim. Mam petricole w tym zbiorniku też, więc pewnie by się kaleczyły. Zresztą dla każdych ryb dennych jest nieodpowiednie to podłoże, porównałbym go do grysu bazaltowego, chodzi mi o sam kształt i ostość krawędzi.
Ja w zbiorniku 520l mam dwa wewnętrze i 2 eheimy2228 zewnętrze , wiec myślę ma co wciągać "zawiesinki".Zresztą ja jestem zadowolony z tego podłoża, ale jak zaznaczyłem już dużo wcześniej, z tego kupionego 3 lata temu. A tego co obecnie jest na rynku to również bym nie zastosował z moimi rybami.
To nie ja zakładałem ten temat, ale Sander jakbyś mógł to napisz czy Filtus sprzedaje to podłoże w jednym wariancie,coś ala jasno brązowe, beżowe, podczerwonawe, coś w tym stylu , czy może jest kilka rodzai i odcieni. |