Przetumaczyłem opis filmu na google tłumacz troche nie dokładnie ale można się coś dowiedzieć:
Przeciek w Profesjonalne Eheim 3 pojemnika, i nie pomoaga wymiana uszczelek, ten film może być pomocny. :)
Wyciek może być obecny w modelach 2071, 2073 i 2075, i to zwykle pojawia się po około roku w użytkowania. Jeśli masz w kroplówce, możesz sprawdzić, czy ten wyciek jest obecny, lub jeśli jest to tylko uszkodzone zamknięcie, przez składowanie zbiornika przy włączonym silniku. Jeśli woda puors się, najbardziej prawdopodobne jest to wyciek, jeśli woda nadal kapie ony, to chyba po prostu złe uszczelnienie.
Powodem, dla którego wody przelewającej się, gdy wskazówka zbiornika jest to, że jest to wewnętrzny wyciek, więc woda powoli wypełnia się wewnątrz głowicy pompy, aż zacznie kapanie się, a gdy wskazówka zbiornika, cała woda wewnątrz głowicy pompy wychodzi.
jeśli spróbujesz to naprawić, i mocno sugerują, że można przetestować pompy w obszarze, który nie będzie zalania i również zdecydowanie polecam uruchomić ją na co najmniej tydzień, w miejscu, gdzie można na bieżąco obserwować go, przed podpinania go z powrotem na zbiorniku.
Ale najważniejsze, należy pamiętać, by smarować wszystkie uszczelki (również wewnętrznego jeden), podczas ponownego montażu pompy.
Jeśli masz pompy, a nie przeciek, można zmniejszyć ryzyko wycieku, nie korzystając z przycisku startera.
Jeszcze znalazłem takie zdjęcia z 2075, możesz zobaczyć:
http://akvatons.blogspot.com/2011/01/eheim-prof3-2 075-eheim-prof3-2075-leaks.html
Dlaetego zdecydowałem się na zakup filtra 2228, bo nie ma pompki i jest prosty, a filtry które miałem wcześniej to były Eheim classic 2213, 2215, 2217. I nigdy mnie nie zawiodły.