Jakie oświetlenie polecacie do zbiornika 450 litrów 150x50x60 dodaję że zbiornik stoi w zaciemnionym miejscu w pokoju słonce nigdy bezpośrednio na niego nie świeci. Przyznam się że zakupiłem już dwie belki oświetleniowe 2x36w w jednej mam standardową świetlówkę koloru białego docelowo chcę zamontować tam leda a druga to sylvania coralstar (36W) rzekomo według sprzedawcy w sklepie akwarystycznym którym ją kupowałem miała podkreślać barwę ryb(docelowo chciałbym wpuścić tropheusy ikola) jakie jest wasze zdanie na ten temat? Bo zetknąłem się z głosem że nie będzie to odpowiednie oświetlenie dla ryb
posiadam również oświetlenie nocne led 1w kolor niebieski
po przeczytaniu kilku postów widzę że oświetlenie jest zbyt mocne, myślę że wspaniałą niebieską żarówkę będę mógł oddać, jedynie włączyłem sprawdzić czy działa, jedną belkę też będę musiał sprzedać jeżeli jest ktoś chętny proszę o kontakt belka oświetleniowa t8 36W gg 3078963 lub email tdkcreweins@wp.pl
Doradźcie mi chociaż proszę jakie macie świetlówki myślałem o zainstalowaniu leda. czy ktoś ma doświadczenie z tego rodzaju oświetleniem?Ewentualnie co polecacie innego? |