-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/
FILTRACJA w moim akwa
sebo
Użytkownik
- Posted: 21 Mar 2006 14:40
Mam 260L 150x42,5x41 wiem dziwne kombinowane wymiary ale tak wyszło filtracja to głowica Atman 202 ten 1200L/h z gąbką atmana dużą ale nie tą największą, do tego 2 głowice aquaszuta typ 600 i typ 300 po przeciwnych stronach akwa i na różnych wysokościach obie napowietrzają i podłączone są do kratki filtra podrzwirowego na dnie 20kg rzwiru koralowego, i kubełek aquaela 250 (650l/h) zakończony deszczownią jak myślicie czy to wystarczy??
timus
Użytkownik
- Posted: 21 Mar 2006 15:00
Sądze że nawet przy przerybieniu (kontrolowanym) wystarczy!
Masz wydajną filtracje!
Marcin.T
fazi64
Użytkownik
- Posted: 21 Mar 2006 15:07
Witam,
Faktycznie filtracja wydajna, ale czy na dlugo? Podzwirowe filtry w Tanganice nie sa chyba najlepszym rozwiazaniem. Moze sie okazac, ze zadanie w wiekszosci spadnie na Atmana i Aquela.
Pzdr.
Fazi64
kris
Użytkownik
- Posted: 21 Mar 2006 19:43
jak tak z innej strony - zauwazylem ze napisales ze masz zwirek koralowy - czy to sa takie ostre kamyczki jakie widzialem w sklepach - czy to jest dobre podloze dla tanganiki?
sebo
Użytkownik
- Posted: 23 Mar 2006 07:39
"Faktycznie filtracja wydajna, ale czy na dlugo? Podzwirowe filtry w Tanganice nie sa chyba najlepszym rozwiazaniem" możesz jaśniej dlaczego? co jest problemem? żwirek ma granulację 3-5mm i nie wpada pod kratkę filtra więc ruch wody przez żwir jest cały czas
sebo
Użytkownik
- Posted: 23 Mar 2006 07:42
jak tak z innej strony - zauwazylem ze napisales ze masz zwirek koralowy - czy to sa takie ostre kamyczki jakie widzialem w sklepach - czy to jest dobre podloze dla tanganiki?
-nie zupełnie ostry rybcie spokojnie w nim grzebią. wcześniej miałem malawi i zwykły żwir i nie widzę różnicy w ostrości między nim a kotalowym
kris
Użytkownik
- Posted: 23 Mar 2006 10:57
to ok ja dodalem zwirek koralowy do filtra ale ten moj to byly dosc ostre spiczaste kamyczki
fazi64
Użytkownik
- Posted: 23 Mar 2006 11:54
żwirek ma granulację 3-5mm i nie wpada pod kratkę filtra więc ruch wody przez żwir jest cały czas
Witam,
Chodzilo mi o upodobanie ryb do przekopywania podloza i mozliwego odkrywania rusztu (ale przy grubszej warstwie podloza, nie bedzie oczywiscie tego problemu).
Pzdr.
Fazi64
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/ FILTRACJA w moim akwa
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM