-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/
Akwarium 80x70x70 lub 70x70x70
mfryga
Użytkownik
- Posted: 7 Gru 2015 12:52
Witam serdecznie. Czy akwarium o takich wymiarach można zagospodarować pod mieszańców Tanganiki? Filtracja eheim 2080 + kaskada, oświetlenie lampa 70wHQI z żarnikiem 8000k. Proszę o podpowiedzi i sugestie
admin
Admin
- Posted: 7 Gru 2015 14:20
O matko:) tak oczywiście, fajna aranżacja i ksenotilapie, paracyprichromisy, muszlowce, sumiki, można fajnie poukładac taki zbiornik.
Ja dałabym do tego zbiornika parę Xenotilapia papilio i paracyprichromsy. Aranżacja fajna skalna w centrum zbiornika:)
Marta
mfryga
Użytkownik
- Posted: 7 Gru 2015 15:29
No ja właśnie tak sobie pomyślałem. Synodontisy bardzo lubię. Miałem już je kiedyś w akwarium ale nie wiem czy nie za dużo robiłyby zamieszania Xenotilapiom?
admin
Admin
- Posted: 7 Gru 2015 16:17
Ja nie proponuję synodontów do ksenotilapii. To jest propozycja do innego układu gatunków.
Marta
mfryga
Użytkownik
- Posted: 8 Gru 2015 10:33
To jaki układ mógłby być alternatywą? Myślałem jeszcze np o dużych wysokich skałach i do tego Naskalniki lub Sczelinowce
admin
Admin
- Posted: 8 Gru 2015 14:09
Fajna była by spora grupa Telmatochromis vittatus i jakieś muszlaki do tego. Paracyprichromsi wtedy u góry.
Na julidy raczej zbyt mały, no chyba, że spokojniejsze J. sp. Gombi lub J. dickfeldi.
Marta
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/ Akwarium 80x70x70 lub 70x70x70
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM