witam
Dziękuje za szybka reakcje i chęć pomocy :)
Oczywiście mają dietę według zaleceń Marty, właściwie to zaprzestałem karmienia już wczoraj rano przed napisaniem posta.
Jak dla mnie odchody wyglądają raczej normalnie, na filmiku widać kilka "kupek" oraz to że są ospale ( robiłem filmik dość późno jak wróciłem z pracy)
Hikari rozgniatałem i moczyłem ok. 15-20 min tak jak wszystkie granulaty, które podaję,
Marcel, z NO2 powalczę i poproszę o więcej sugestii jeżeli macie co do wody, zapomniałem nadmienić, ze podmiany robię w każdą sobotę ok 15-20% (kranowa), taka tradycja, która wdrożyłem w zarządzanie swoim czasem przy dyskowcach:)
Na filmiku chciałem pokazać również jak wygląda podłoże gdzie staram się absolutnie nie wkładać "łapek" żeby nie stresować rybek, czy myślicie że jest ok? tzn. te kilka "kupek" to źle ustawiona filtracja tzn. flow przepływu wody przez zbiornik ?
W pierwszym poście ominąłem jedna informacje ponieważ i tak to wyłapiecie na filmiku przyznam się bez bicia- mam w zbiorniku 2 młode ikole oraz jednego osobnika , który miał być ikolą - stado liczyło 18 sztuk maluchów, 15 padło w ciągu 4 dni przy parametrach wody dokładnie takich samych jakie mam teraz ( po wpuszczeniu do zbiornika gdzie nie zaświecałem im światła), to były pierwsze ryby , które zostały wpuszczone do tego zbiornika ( o dostawcy nie chce się wypowiadać chociaż wypadało by przestrzec jego potencjalnych klientów, możne w innym poście) następnego dnia po ikolach wpuściłem młode duboisy (wszystkie żyją) , a po kilku dniach z Krakowa przywiozłem aktualne dorosłe osobniki , które miały się świetnie aż do momentu Hikari według moich spostrzeżeń.
ok, link do filmu
https://www.youtube.com/watch?v=cDkqG1enDDs
pozdrawiam
Gerardski