piasek dolomitowy-najdrobniejsza granulacja, oczywiście nie pamiętam, ale się dowiem i powiem. Zamawiałam od gościa, który polecany był przez wielu, grys do tanganiki, podam szczegółowe dane, jak tylko je otrzymam. Wydaje mi się, że przy tych rybach raczej jest niezbędny.
Rufus, gratuluję pamięci ( to jest to czego ja nigdy do niczego nie miałam ) , roślin brak.
To coś w filtrze to z pewnością nie jest węgiel z kationitem, przepraszam, nadal nie pamiętam co to. Jutro się dowiem.
Filtry eheima 1000l/h-biologicznomechaniczny, 500l/h-mechaniczny. Wkłady to ceramika, gąbka, wata do filtrów, no i to coś.
Przy podmianie leję zimną wodę i ewentualnie troszkę podgrzewam grzałką, choć rybciom pasuje taka zimniusia z wiadra.
Świetlówki Narwa Lumoflor LT 36W/077
Ryby zachowują się ok., apetyt i humor dopisuje,nie są zestresowane, ani płochliwe,żadnych nalotów, zmian skórnych i.t.p., nie ma agresji, z wyjątkiem samca, który gania samiczkę, żadnych innych. Choć to nie tyle agresja, co raczej końskie zaloty.
Akwa funkcjonuje od 27.05.06, nie było zupełnie świerze, woda i filtry z zamienianej 112l. Żadnych jak dotąd w tym akwa glonów ( po to niby miały być te świetlówki ).
Tyle w biegu. Wodę podmienię jutro, dziś brak czasu na cokolwiek.
Pozdrawiam
Luna |