-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/
Twardość i odczyn wody
moba
Użytkownik
- Posted: 3 Wrz 2006 19:25
Witam.
Mam prośbę do Was , otóż co jest lepsze jako wkład do filtra przelewowego aby podnieść twardość i odczyn wody , żwirek koralowy czy grys dolomitowy. Przyznam ,ze naczytałem się trochę o tym i do końca nie jestem przekonany co jest bardziej skuteczne.
Pozdrawiam
Artek.
jacek71serwus
Użytkownik
- Posted: 4 Wrz 2006 19:27
cześć,moim zdaniem grys koralowy o granulacji5-10mm.sam taki mam w swoich filtrach,swoją drogą obecność skałek dolomitowych w akwarium jest jak najbardziej wskazana,jeżeli to nie pomoże(a powinno)proponuje użycie soli jbl aquadur malawi /tanganika,stosuj ją wg.dolaczonej instrukcji.
moba
Użytkownik
- Posted: 4 Wrz 2006 20:27
Cześć .
Ja stosuję AQUA MEDIC Reef Saltz -sól do morskiego wg. zaleceń P. Marty , ale chciałem zastosować jeszcze coś oprócz soli , mówisz że grys koralowy będzie dobry , to super bo niedawno kupiłem sobie 10 kg , to włożę do filtra. Dzięki za radę i pozdrawiam.
Artek.
jacek71serwus
Użytkownik
- Posted: 5 Wrz 2006 06:48
nie ma za co,od tego jest forum żeby sobie pomagać,szczerze mówiąc sam zastanawiałem się czy nie używac soli morskiej,jest dużo tańsza od tej z jbl,tylko nie wiem jak na ryby będzie oddziaływać obecność jodu i strontu w tej soli.pozdr.jacek
jacekkudla
Użytkownik
- Posted: 5 Wrz 2006 08:44
Jacku poczytaj było tu na forum sporo o soli do morskich które dobre są do tangi, także bez obaw. Ja też kupiłem AQUA MEDIC Reef Saltz, polecana tutaj:)
Jacek
jacek71serwus
Użytkownik
- Posted: 5 Wrz 2006 14:35
dzięki za rade,chyba przejde na tą sól,pozdr.jacek
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/ Twardość i odczyn wody
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM