No wlasnie. I to niestety czeka tych ktorzy beda mieli problem z uszczelka do Tetra Tec, ktora jest narazie nie do dostania wsklepach, przynajmniej u mnie w oklicy. Wczoraj bylem w sklepie (zgodnie ze wskazowkami dystrybutora filtrow) gdzie byl kupiony. Dla wtajemniczonych z trojmiasta, a szczegolnie z Gdyni, podam ze jest to sklep supermarket przy obwodnicy (dawny euromarket) to chyba wszyscy skojarza. Nie kupujcie tam filtrow! Lipa! Kazali mi przyniesc filtr z uszkodzona uszczelka i to jeszcze w oryginalnym opakowaniu (filtr ma rok). chyba ich mocno pogielo! Normalnie smiech na sali! Na pytanie co ja teraz mam zrobic bo przeciez ryby musza miec filtracje, a oni ze nic nie poradza.
W akcie desperacji szukalem roznych wyjsc awaryjnych i dzwonic po ludziach i znalazlem cos, czyli uszczelke ze filtr dziala. Dzieki zyczliwym ludziom filtr dziala, ale zy tak powinno byc. Sklep ktory sprzedaje filtry nie pomoze.
Moja rada: Kontakt z dystrybutorem filtrow bardzo w porzadku. Byla chec pomocy wrazie jezeli zawiedzie sklep. Dlatego tez od razu wysylajcie maila lub dzwoncie do dystrybutora filtrow, bo sklep Wam raczej nie pomozejezeli juz to ciekawe po jakim czasie. A chodzilo tylko o zwykla uszczelke. Moze macie wswojej okolicy lepsze sklepy to macie szczescie!
Powodzenie w szukaniu uszczelki do Tetra Tec 1200. |