pozwoliłem sobie nie zakładac nowego tematu, tylko napisze tu:
mam takie pytanie, od sporego czasu mam kilkanascie trafci , rybki maja sie dobrze z 2 cm maluchów są już około 7cm rybki jedza, mają apetyt , co prawda tarła brak, ale z czasem to sie penie zmieni.
Rybki od początku karmie kilkoma pokarmami:
Spirulina forte 36% , OSI, Tetra Vegetables, Flora, GranuGreen, Hikari, Dainichi Vegge Deluxe, Phyll, Spirulina w granulacie, VegetalGran (Argo), co jakis czas D-Allio w płatkach i w pastylkach, Do tego w pastylkach Spirulina od Tropicala i od Sera. I czasami Bio-Vit. I hmm mało mi i chciałbym dokupić jeszcze Dainichi Vegge FX i Primary Krill i tu moje pytanie, czy ten drugi pokarm można podawać trofcią ? i kolejne pytanie jak można urozmaicić dete jeszcze bardziej ? w zoologicznym mają żywy pokarm taki w torebeczkach oryginalnie zamknięty z Artemia, Dafnia , Ochotka i wodzień czy można coś z tych pokarmów podawać ? czy lepiej nie pakować się w żywy pokarm ? bo można bardziej zaszkodzić ? I jeśli podajecie pokarm roślinny np. sałata czy brokuły to w jaki sposób ? może są jeszcze jakieś super pokarmy o których nie wiem ? :)
Domyślam się, że i tak sporo ich mam i podaję trofcią , ale chciałbym aby mieli wszystko co trzeba :)
Pozdrawiam |