WIEDZA PODSTAWOWA
=========================================
Rozmiary zbiornika: 375l
Wiek zbiornika: 38 dni, 8 dni temu wpuszczone ryby
Obsada: 10 czimba 3 - 4 cm ; 6 ikola od 9cm do 5 cm --- czekam na 4 czimby i 8 ikoli wszystkie mają być małe; 2 multipunktatusy
Jakie pokarmy: spirula 36%; tropical cichlid gran
Niepokojace objawy u ryb: trzęsą się stojąc w miejscu, wieczrem jedna ryba chowa się przy przedniej szybie w prawym rogu akwarium pływając góra dół(nie ma żadnych dekoracji) rano następnego dnia była martwa(niedziela rano), kolejna to samo zachowanie padła dzisiaj rano(poniedziałek) jestem właśnie po pracy kolejna martwa ryba razem trzy ikole
Parametry wody: NO2-0, NO3-0, PH-8,Gh-150(8.0), kh- 120(7.0) temp: 26
=========================================
WIEDZA POMOCNICZA
=======================================
Jakie filtry i jakie wklady w filtrach: atman 201, tetratec 1200 ex ( wkład standardowy zamieniony tylko węgiel aktywny na żwir koralowy
Jakie dekoracje w zbiorniku: dolomit skalny około 40-50 kg, piasek kwarcowy, 2 nużańce olbrzymie 2 anubiasy
Dzisiaj byłem w zaprzyjaźnionym akwarystycznym polecono mi Capifos( wrzuciłem 12 pastylek, podniosłem temperature do 29 stopni, wyłączyłem tetrateca mam czekać do jutra wieczorem i podmienić 1/3 wody.
Nie wiem czy to choroba czy robota największej ikoli któr wciąż gania inne ikole. proszę o pomoc........ |