Dzieki Sander za odpowiedź, ale ja nie rozpisywałem się szczególowo czym karmię na codzień i nie wysuwaj daleko idących wniosków że moje ryby mają ubogą dietę, tylko chodziło mi o doświadczenia forumowiczów na temat tych konkretnych pokarmów. Ponieważ jak opinie będą pozytywne to być może dołączę te pokarmy. Ja mam ilangi, petricole i eretmodusy w jednym zbiorniku od Tropheus Kraków i pierwszą rzeczą o którą się zapytałem to o pokarmy. I od Marty dostałem "wykaz":)
I tego się trzymam, a więc: hikari granulat, osi granulat i płatki, tetra pro vegatable i phyll, naturefood, sera flora, raz w tygodniu d-allio Tropicala no i balasty szpinak i dafnia. I tak od prawie roku jak mam te ryby. Ryby zdrowiutkie, agresji żadnej i przeszło 130 maluchów ilang. Także te pokarmy co napisałem to mogę każdemu polecić, ale jak pojawia się coś na rynku i jest sprawdzone to można dołożyć.
Ta spirulina JBL ma w swoim składzie m.in. krewetki, a ja nie podaję tego
shripm mix , więc zainteresował mnie ten pokarm z tego względu, no i też
astaksantynę co myślę dla ilangi może mieć znaczenie, jeżeli chodzi o podkreślenia kolorów i tak już ładnych:)
Sander miałbym prośbe tylko jakbyś się odniósł to tego:
http://www.allegro.pl/item1024853017_jbl_premium_s pirulina_40_250ml_najlepsza.html
a mianowicie: zawartość białka ponad 65% , czy jest to korzystne dla tych moich ryb. Z góry dziękuję