Witam
Jedna tabletka metronidazolu wazy pół grama-jes tam 250 mg metronidazolu,reszta to wypełniacze w postaci skrobi ziemniaczanej,zelatyny,syropu skrobiowego i stearynianu magnezu-.
Nie mam doświadczenia ale drugie tyle co leku wprowadza się do akwarium w trakcie leczenia substancji zbędnych i być może wcale nie obojętnych i jesli mozna to ominać to trzeba.
Ten metronidazol w proszku o którym pisałam -to jest czysta substancja bez dodatków.Uzywa sie jej do robienia leków w aptece(tzw leki recepturowe) np czopki z metronidazolem-na pewno słyszeliscie.
Jest tego 10 gram w buteleczce.i mozna to dostać na odpowiednio wypisanej recepcie i w życzliwej aptece-(bo wiecie że teraz apteki sprzedaja miód ,mydło ,powidło-i moze im się nie chcieć tego zamówić)
Konkretnie mogę pomóc -mogę przesłać receptę a gdyby był problem z jej realizacją to ewentualnie mogę kupić potrzebną ilość i przesłać.
Ja dla moich ryb taki metronidazol właśnie kupiłam-myślę tylko ze nie bedzie mi potrzebny.
Nie będzie to od razu ,ponieważ mam teraz . poważny problem domowy-poza tematem,no chyba że ktoś potrzebyje natychmiast.
pozdrawiam Beata |