Witam, jestem tu pierwszy raz i mam powazny problem z moimi rybolinami. Od poczatku: akwarium 430 l 153 cm dlugie. Parametry ph 7,5, amonia 0, no2 0, no3 20. Dwa filtry kubelkowe 1 1500 l/h 2 500 l/h. Karmie sera flora, dainichi, spirulina platki i pastylki, tropical Malawi mbuana, tropical supervit platki i raz w tygodniu mrozone mysis. Podmiana wody 1x w tygodniu ok 30% I jeden dzien glodowki. Obsada 11 kasanga( bylo 15) 2 Dubois. Ok 4 tyg temu jedna ryba dostala,, wytrzeszczu ,, oczu, podalam anti internal bacteria I sol. Niestety po kilku dniach ryba padla, reszta bez zmian. Po tygodniu dwie staly sie apatyczne I przestaly przyjmuja pokarm. Jedna padla na drugi dzien, byla odbarwiona miejscami druga, do dzisiaj sie trzyma ale jest bardzo ciemna. Wczoraj skonczylam leczenie sera baktopur direct. Wczasie leczenia padly dwie sztuki. Podmiana 50% wody, dodane sera aquatan i sera toxivec. 10 ply was bez oznak jakiejkolwiek choroby a ta jedna dalej w kacie. Co to za chole...stwo moze ktos wie, boje sie, ze wszystkie mi padna, dodam, ze nie puchna, mialy dlugie odchody a niektore nitkowate ale wprowadzalam nowy pokarm. Teraz odchody sa ok |