Lukaszu jak mozna Tinie odpowiedziec, pomoc w miare rzetelnie (wiadomo jak to jest przy leczeniu przez internet) skoro pytajac o przyczyny, nie odpowiada na zadawane pytania. Druga moja watpliwosc. Jak mniej doswiadczony akwarysta moze ocenic ze jest to ten dobry sklep z kompetentna obsluga skoro chodzi do sklepu i prosi o pomoc.
Wiem, ze ciezko pomoc bez informacji. Dlatego tez jako jeden z pierwszych prosilem o nie, dlatego pomyslalem o stworzeniu szablonu informacji chorobowych (nie wiadomo jak bedzie z jego wykozystywaniem przez potrzebujacych nowicjuszy). Sprawa nr 2. Doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze niedoswiadczony akwarysta nie ma zadnej mozliwosci ocenienia fachowosci sprzedawcow w sklepie zoologicznym - rzuca kilka "fachowych" terminow i wychodza na "uczonych".
Spróbuj więc pomóc koleżance bez tych wszystkich danych których tu nie ma.
Ciekawa jestem jak Ci się to uda-napisz o sukcesach -których z całego serca życzę.
A może przechowasz jej rybki i pomożesz od początku jak należy.
Hmm... czyzbym wyczul nutke zlosliwosci? ;) Ja nie mam aspiracji do pomagania - moze kiedys. Doskonale zdje sobie sprawe z tego, ze do diagnozy potrzeba informacji. Nie mam zamiaru bronic glupich rzeczy, ktore dziewczyna zrobila. Wrecz przeciwni - ale trzeba to robic z umiarem bo inaczej juz tu nie zajzy, juz wiecej nie poprosi o rade tutaj tylko znowu pojdzie do jakiegos sklepu. Dlatego tez prosilem ja o informacje, w ktorym sklepie byla - troszke sie orientuje w sklepach wroclawskich, a jak nie bede wiedzial co i jak to moge sie bez problemu dowiedziec.
Wiem, ze Was "wpienia" zachowanie Tiny, ale dla dobra jej przyszlych ryb nie nalezy dziewczyny zniechecac. Dla Was to dobre rady, a Tina moze to odebrac jako atak - niestety.
Ryb nie przechowam - ale chyba mam gdzies wolne 240 litrow to moge pozyczyc akwarium jak przypomne sobie gdzie jest. Raczej i tak sa w chwili obecnej skazane na zaglade juz wiec przeprowadzke mozna jakos zorganizowac (zreszta jeszcze jedno 240 mam u czlowieka, ktory wyjechal do Anglii chyba 2 lata temu i czekam na jego powrot zeby je odzyskac :/ )
pzdr
Lukasz |