Ja go podaje jako pokarm uzupełniający do spiruliny i innych granulatów dla Malawi (bo ja jestem z innej bajki, Jacek mnie tu ściagnał :P). Mam Veggie Delux, Veggie FX i Colour FX. Wszystko w postaci drobnego granulatu, tonącego (moje ryby olewaja pokarm pływający). Wcinają go ochoczo, pomimo iz normalnie inne granulaty namaczam, to dego zgodnie z instrukcja producenta podaje na sucho. Poniewaz moje rybska zawsze i tak były bardzo ładnie wybarwione, to trudno mówic o piorunujacych efektach, choć musze powiedziec że mój samiec L. chismulae, choć ma zaledwie 5 - 6 cm pięknie się na błękitno wybarwił. Ja kupiłem ten pokarm jako urozmaicenie dla ryb, a że zawsze były ładne i zdrowe to nie bardzo maja się jak jeszcze poprawic po jego podawaniu, dla mnie jednak wyznacznikiem jest to czy ryby go chetnie jedzą .. a jedzą. Jak odłowie drobinicę z akwarium to wsadze ją do innego kotnika (w jednym mam już mlode tych samych gatunków. T ektóre juz mam zostana na spirulinie i innych tradycyjnych pokarmach, a te odlowione z głównego baniaka, gdzie i tak juz podjadały tych pokarmów, przerzucę na dietę której podstawa beda pokarmy Danichi .. i zobaczymy jak sie będa rozwijać. Experyment rozpocznie sie za około 3 tygodnie, bo wtedy zwolni mi się kotnik.
kot. |