Witam!
Niespodziewanie dostałem w sobotę przesylke. Patrze na kopertę [dosyć pokaźnych rozmiarów] a na niej stępel wydawcy Naszego Akwarium "JM Stefko..." Bardzo mnie to zdziwiło. No ale cóż. Rozpakowałem przesyłkę. W środku numer 80 NA oraz mily notesik z logiem NA. Pomyślałem sobie, hm... jakiś błąd wydawcy - pewnie sie pomylili, bo niezamawiałem prenumeraty. Idac dalej tym torem pomyślełem, że trzeba skontaktować sie z Arturem Białosiewiczem w celu wyjaśnienia niecodziennego zdarzenia. Ale jak jest prasa to czemu nie podciągnąć się z wiedzy akwarystycznej:-). Rzucilem sie na artykul PT o eretmodusach. Bardzo mi sie spodobał i muszę przyznać, że pojawiła się u mnie ogromna "Chęć miecia" [czytaj -> chce mieć] tych ryb. Z różnych wzgledów na razie nie mogę ich posiadać ale na pewno pojawią się któregoś dnia w moim baniaczku. Przejrzałem inne artykuły pobieżnie [okazuje się że bardzo] i położyłem miesiecznik na połke.
Dziś zadzwonił do mnie Robert Mierzeński i oznajmił mi, że mój artykuł jest w gazetce. Co za artykuł pomyślałem - wszystkie prace idą pod patronatem Projektu. O co chodzi? zachodziłem w głowę. Robert wspominał o artykule na temat zakładania akwarium. Aż tu nagle oświeciło mnie - w grudniu 2005 popełniłem artykuł na konkurs "Dlaczego warto założyć akwarium" i po 8 miesiacach oczekiwania ukazał sie. Całkowicie o nim zapomniałem. A tu miła niespodzianka.
Podziekowania dla Marty i Roberta za za czujność. Tekst jest już w bazie PT, tak że można będzie go wykorzystać w przyszłości.
Okazuje się że trzeba przeczytać wszystko od deski do deski...
Pozdrawiam
Marek |