Moze sie to juz zmienilo od wakcacji, nie wiem. moze sie zmieni.
no zmieni sie zmieni, jak juz pisalam wczesniej - beda one narazie zlikwidowane, jak ruszy - niemala skadinad - pzebudowa akwarium
Wydaje mi sie ze Tanganika i Malawi sa na tyle ciekawymi biotopami ze jest co pokazać i zainteresowac zwiadajacych odpowiednia ekspozycja.
zgadza sie, tylko nalezy pamietac o jednej rzeczy - AG nalezy do MIR-Morskiego Instytutu Rybackiego... coz, akwarystow jako takich tam zbyt wiele nie ma, a przynajmniej "takich jak my"
do niedawna to byl to obiekt zaklasyfikowany jako muzeum ... co rzad to obyczaj... w wyniku czego nie mieli szans na zbyt wiele, male dotacje, zarzad taki a nie inny... jak na muzeum przystalo powiedzialabym ze "skostnialy"
jakis czas temu status AG sie zmienil, teraz sa w koncu ogrodem zoologiczny i zaczynaja sie powoli zmiany, no ale na to trzeba czasu;
dlatego tez chetni sajak mysle do dzialania z akwarystami;
Przykre sa dla mnie takie stwierdzania ze jest np. TSA i reszta swiata w kontaktach z Akwarium w Gdyni.
nie bylo to stwierdzenie ze jest podzal na tsa i reszte swiata - usilowalam tylko wytlumaczyc ze ja mowilam o tsa i ag - tzn o jakims wspolnym dzialaniu, dzieki ktorym i tsa skorzysta i mozliwe ze ag - i ie chodzi tu o zadne znajomosci...
a jesli chodzi o Twoja sprawe, to niestety, niekoniecznie szczesliwie trafiles, wg mnie osoba, z ktora rozmawiales byla niekompetentna, ale niestety, taki kwiatki zdarzaja sie niestety w kazdej instytucji, ale nie mozna o to obarczac calej instytucji
ja wiem jedno - AG jest chetne na dzialanie - ale jako ze jest to nadal instytucja panstwowa to nieraz pewne sprawy musza przejsc przez pare osob i biurokracja pochlania sporo czasu - ale tak czy siak da sie zrobic z nimi w tej chwili wiele;
pozdr
adi |