Czy odkryjecie przede mną rąbka swoich tajemnic?
Jak to zrobić w ogólnym akwarium ,kamieniście urządzonym -z kilkoma roślinkami i przepływem swobodnym za tło-dla maluchów.
Do odłowienia mam przynajmniej kilka tanganikodusów.Część jest już takich że mogłyby znaleść nowy domek.Część to jeszcze zamaluchy.
Będą również do odłowienia trofcie.
I nigdy nie będzie tak bym doczekała się momentu że wszystkie maluchy będą nadawały się jednoczasowo do odłowienia-bo cały czas ich przybywa.
Ostatnio zmieniałam jedynie 2 kamienie i ruch w akwa zrobił sie wielki-
Moje rybki nie są przyzwyczajone do gmerania w wodzie-a boję się że coś takiego jak siatka -może je strasznie przestraszyć -tak że najleprzy byłby taki patent że mała rybka gdzieś wpłynie-gdzie duża się nie zmieści-a potem wyjmę to coś z tą małą rybką i już-ale czym ma być to coś-i w ogóle nie mam pojęcia jak się do tego przygotować.
Teoretycznie -poczytalam-ale niewiele o tym na forum -bo niewiele takich co jak ja nie mają o tym pojęcia.
Bardzo bym była wdzięczna za jakieś w miarę najmniej stresujące techniki-a i mogą być czasochłonne-
Akwarium 150/50/50 profilowane
Tło wewnętrzne,-za którym jest rybi azyl
Kamole,anubiasy i kryptokoryny
20 dorosłych trofeusów,2 parki babek,8 cyprichromisów,2 zbrojniki
maluchy tanganikodusy-w wieku 1-4 miesięcy i trofcie w takim samym wieku-(ale one na razie mogą zostać)
0 -pomysłu |