Witam wszystkich.
Mam dwa pytania:
-Od dwóch miesięcy borykam się z problemem kwitnącej wody w moim akwarium. Niestety po zmianie miejsca zamieszkania akwarium stoi niedaleko okna(bokiem -szerokością). Okno jest od północy, nigdy nie ma w nim słońca(bezpośrednio aby zobaczyć słońce musze wyjść z budynku). Pomimocałkowitej wymiany wody w zbiorniku woda i tak zrobiła się zielona.Wyłączałem światło na kilka dni- bez rezultatu. W poprzednim miejscu zamieszka nianic się niedziało.
Pytanie ? co mogę jeszcze zrobić?gdzie mogę kupić folię którą niektórzy z akwarystów oklejają ścianki akwarium?
Ponadto zwracam się dosznownych forumowiczów o nadsyłanie wszelkich materiałów dotyczących budowy w własnym zakresie wszelakich urządzeń technicznych stosowanych w akwarystyce : filtrów,pokryw ,tła itp oraz ciekawych zdjęć użądzonych zbiorników(odwzorującuch poszczególne biotopy)
Sam rónież siedzę na internecie ,wyszukuje strony o tej tematyce ponieważ bardzo lubie majsterkowanie w tym temacie, ale wiem że nie do wszystkich - artykułówi stron internetowych udaje mi się dotrzeć.
To woli wytłumaczenia aby ktoś nie pomyślał sobie że czyimiś rękoma chcę coś zrobić. Moim zamysłem jest stworzenie czegoś w rodzaju wielkiej księgi techniki akwarystycznej - dostępnej dla wszystkich zainteresowanych.
Móje-mail :seibian@vp.pl
Pozdrawiam Wszystkich
- |