Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Sprawy ogólne Forum Tropheus Tanganika / Sprawy ogólne /

Towarzystwo dla V.Moori

Autor mcflurry
Użytkownik
#1 - Posted: 4 Lut 2008 21:22 
WItam,
Mam zbiornik 240l gdzie plywa od jakiegos czasu parka v.moori. Maja sie bardzo dobrze czesto podchodza do tarla ale.. zbiornik sprawia wrazenie pustego, mimo iz zachowanie tych ryb jest czasami zaskakujace :) Czy ktos z was, bardziej doswiadczonych, moglby polecic mi jakies towarzystwo? Zastanawialem sie nad "Multikami" ale nie jestem do konca przekonany.. Prosze o pomoc.

Autor maniutek15
Użytkownik
#2 - Posted: 5 Lut 2008 18:42 
Ja trzymałem multiki z leleupi i wszystko było ok więc myśle że jak dobrze z głową urządzisz akwa to powinny razem współpracować. Ja jednak polecam muszlowce wielkookie bo multi są takie przewidywalne (jak dla mnie). W moim przypadku po zbudowaniu kolonii zbyt wiele się nie działo "tylko" tarła, żadnego podkradania muszli itp.

pozdro
Maciek

Autor admin
Admin
#3 - Posted: 5 Lut 2008 20:25 
Powiem tak - z doświadczenia wiem, że rozmnażająca sie para V.moori to ryby bardzo agresywne. W takim wypadku dno zbiornika jest ich własnością Nie wiem czy możliwe jest wprowadzenie innych ryb dennych.
Marta

Autor mcflurry
Użytkownik
#4 - Posted: 5 Lut 2008 20:44 
Co do agresywności no cóz nie zaprzeczę, jednak rzecz która mnie ponikąd irtytuje: samiec broni tylko szczeliny w której jest samica, reszta akwarium kompletie go nie interesuje :( całe dnie przesiaduje w jednym miejscu pływając w kółko, pilnując samicy. Oczywiście nie wpływa do środka, chyba że jest potrzebny :) Dlatego doszedlem do wniosku, że mam 2 wyjścia, albo przemebluje akwarium ustawiając główka grote na środku ;) albo sprawię moim kochanką sąsiadów..

Autor mcflurry
Użytkownik
#5 - Posted: 6 Lut 2008 23:31 
Nikt nie jest w stanie pomóc?

Autor admin
Admin
#6 - Posted: 7 Lut 2008 06:59 - Edytowany przez: admin 
Tak mogę Ci pomóc- musisz trzymać je same, to jedyne wyjście.

Przecież to Ty zdecydowałeś się na te ryby i jak mniemam była to swiadoma decyzja.

Marta

Sprawy ogólne Forum Tropheus Tanganika / Sprawy ogólne / Towarzystwo dla V.Moori Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®