Chciałbym ostrzec wszystkich forumowiczów przed oszustami, na których niestety miałem przykrość się naciąć. Piszę ten post właśnie po to, żeby zaoszczędzić innym rozczarowania i stresu, gdyż wiadomo, że nikt nie lubi być oszukany .
Miesiąc temu, przeszukując internet nt. Ophtalmotilapia ventralis, natrafiłem min. na ofrtę Sklepu internetowego "Cichlid" Pielęgnice afrykańskie Malawi i Tanganika, okazało się że to oszuści, ale po kolei.
Napisałem do nich pytanie mailem, czy mają możliwość wysłania Ophtalmotilapia ventralis do Lublina i w jakiej cenie. Dostałem tego samego dnia odpowiedź, że oczywiście że tak, a cena dość atrakcyjna. Zapytałem następnie kiedy otrzymam przesyłkę z rybami, jeśli jeszcze dzisiaj wpłacę pieniądze. Odpowiedź natychmiastowa, że za 3 dni, podali też nr ich konta. Ucieszyłem się bardzo i natychmiast przelałem im pieniądze(oczywiście mam potwierdzenie przelewu).
Przez następne dni nie odzywali zupełnie. Telefonu podanego na ich stronie internetowej nikt przez miesiąc nie odebrał (dzwoniłem prawie codziennie). Na moje maile, otrzymywałem bardzo rzadko odpowiedzi, we wszystkich obciągali termin, wykręcając się, że za kilka dni bo coś tam.... Ostatnio odpowiedzieli, że przesyłka przyjdzie w tą niedzielę PKP o 18.40 do Lublina. Byłem na dworcu wcześniej, pociąg przyjechał, ale oczywiście przesyłki dla mnie w nim nie było. Szlag mnie trafił. W każdym razie ostrzegam wszystkich, że firma o której mowa w tym wątku to oszuści. Odradzam wszystkim zamawianie czegokolwiek u nich. Tym bardziej że stronę w internecie mają dość profesjonalną, z bogatą ofertą ryb z Malawi jak i Tanganika i można się skusić, jednak zapewniam, że to tylko pozory.
Pozdrawiam, Marcin.
ps. Marto, Robercie, jeśli ten post narusza regulamin, proszę o wykasowanie go. |