Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Sprawy ogólne Forum Tropheus Tanganika / Sprawy ogólne /

Wizyta w Isabi.de i spotkanie z Thomasem Andersenem

Autor admin
Admin
#1 - Posted: 22 Lis 2008 14:02 
Wczoraj Robert odwiedził firmę Isabi.de i spotkał się tam z jej właścicielem Diethelmem, Thomasem Andersenem i jego przyjaciółmi z Danii.

W podróży towarzyszył Robertowi nasz znajomy Michał, który zawsze pomaga nam rozpakowywać dostawy z Afryki. Wyjazd wczesnym porankiem zakończył sie około 13-tej w Falkensee pod Berlinem

Przez niepozorną bramę wchodzi sie do pięknego ogrodu, który powstał jak mówi Diethelm jego rękami i rękami jego żony. A tam już królestwo Isabe.de

Diethelm zajmuję sie wyłącznie rybami z Tanganiki i sprzedażą akcesoriów do zbiorników tanganickich.

A to kilka fotek wnętrza:

Robert bardzo miło wspomina spotkanie z Thomasem i jego przyjaciółmi. Wszyscy są bardzo otwarci i sympatyczni.

Thomas to ten z dlugimi włosami...

A to zdjęcie wszystkich uczestników spotkania, Diethelm to ten z brodą i długimi włosami:))

Więcej fotek znajduje się tutaj
http://tropheus.com.pl/galeria/thumbnails.php?albu m=97&page=1

Marta

Autor Sendog
Użytkownik
#2 - Posted: 22 Lis 2008 14:14 
I kto powiedział że podróże nie kształcą. Czy oni także importują ryby? Widać że mają wiele dużych zbiorników.

Autor admin
Admin
#3 - Posted: 22 Lis 2008 14:18 
Nie są bezpośrednim importerem, raczej nastawieni są na hodowlę ryb. Rozmnożyli Terematocara marginatum i Synodontis petricola. Diethelm to klasyczny pasjonat. Robert jest nim zauroczony:))

Marta

Autor worton
Użytkownik
#4 - Posted: 22 Lis 2008 15:42 
Hej,

hah obserwuje te Wasze (moze nawet nasze) Tanganickie szalenstwo od kilku lat i musze po prostu to powiedziec. Wszyscy zajeb**ci kolesie maja dlugie wlosy :D. Oczywiscie Robert jest tutaj niezaprzeczalnym wyjatkiem stanowiacym potwierdzenie reguly :D.

Oj jak sie nieskromnie zachowalem :))).

Autor sue
Użytkownik
#5 - Posted: 22 Lis 2008 16:13 
Jestem trochę zawiedziona...
bo Robert nie był w klapkach ;)))

Oczywiście żartuję. Świetna sprawa. Mam nadzieję, że pozdrowiliście tanganikomaniaków z Dani i Niemiec od tanganikomaniaków z Polski. W szerszym gronie spotkamy się pewnie dopiero na wiosnę.

Pozdrawiam
Magda

Autor Sendog
Użytkownik
#6 - Posted: 22 Lis 2008 16:33 
worton za te słowa zrobie z ciebie skinhead'a w kwietniu :)

Autor admin
Admin
#7 - Posted: 22 Lis 2008 16:38 - Edytowany przez: admin 
Dawno tak sie nie uśmiałam jak dzisiaj czytając to co piszecie. Najpierw Daniel o zaj....długowłosych facetach (jak ktoś nie widział Daniela to...ma włosy do pasa), potem Madzia o klapkach Roberta (tak tym razem ich nie ubrał i sama nie wiem dlaczego? - byłaby to równowaga dla jego długośći włosów) a na końcu Krzysiek i skinhead. Rewelacja:))

Marta

Autor worton
Użytkownik
#8 - Posted: 22 Lis 2008 18:14 
Hyhyhy mozesz mnie ogolic gdzie chcesz Sendog pod warunkiem, ze przyjedziesz Harrym i wspolnie udamy sie na objazd Krakowa :DD

Pozdrawiam.

Autor Sendog
Użytkownik
#9 - Posted: 23 Lis 2008 16:10 
pod warunkiem, ze przyjedziesz Harrym i wspolnie udamy sie na objazd Krakowa
worton ten Harry niestety nie jest mój ale mojego przyjaciela. To piękna rocznicowa Electra. Obiecuję że jak bedziesz w Krakowie Janek przyjedzie nią na spotkanie tanganickie. Ale przywiezieteż maszynkę do strzyżenia włosów hehhe :)

Autor worton
Użytkownik
#10 - Posted: 24 Lis 2008 10:28 
hyhy :)
Ja kupilem sobie w tym roku pierwszy motorek.
Honde Shadow VT 500 z 1984. Jak sie naucze jezdzic to tez mam nadzieje uda sie zakupic jakiegos harleya :)))
A co do wlosow to nie wiem czy w kwietniu bede mial jeszcze dlugie ;). Nosze futro juz grubo ponad 10 lat i chyba musze sobie zrobic przerwe ;).

Pozdrawiam.

Sprawy ogólne Forum Tropheus Tanganika / Sprawy ogólne / Wizyta w Isabi.de i spotkanie z Thomasem Andersenem Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®