Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Sprawy ogólne Forum Tropheus Tanganika / Sprawy ogólne /

Obsada 240L

Autor chudy321
Użytkownik
#1 - Posted: 17 Gru 2008 21:37 
Witam!
Z Trofci zrezygnowałem dla ich dobra...
Więc teraz pora na pomoc w obsadzie :P Interesuje mnie taka obsada:
A. Calvus x (1+2) Lub więcej jeśli można + moje multki...
Akwarium prubował bympodzielić tak żeby rybki nie wchodziły sobie w drogę.... Chyba że nie ma szans połączenia multków z calvusami...
Czytałem forum i różnie się wypowiadacie na ten temat... Ja myślę że jeśli akwa zostanie umiejętnie podzielone to będzie OKej :P
Jeśli taki układ waszym zdaniem jest zły to proszę o podanie obsady w której skład wchodzą calvusy (może to być akwa jednogatunkowe ale wole jednak mieć w nim moje multki ^^ lub coś innego )

Autor chudy321
Użytkownik
#2 - Posted: 18 Gru 2008 11:53 
Mam rozumieć że nikt mi nie pomoże?? szkoda jak tak ;/

Autor admin
Admin
#3 - Posted: 18 Gru 2008 12:00 
Altolamprologus wg mnie moze być, ale w takim wypadku gdy stworzysz dla niego strefy. Ja jak zwykle proponuje układ 1;1.
Dla przeciwwagi proponuje jeszcze coś w toni, a w tym wypadku gatunki Paracyprichromis mogłyby ładnie funkcjonować.

Dodam tylko, że zachowania ryb są zachowaniami, ale poszczególne układy gatunków rożnie funkcjonuja w zbiornikach. U jednych taki uklad sie sprawdzi u innych nie. Wszystko zależy od aranzacji i ryb. Najlepiej byłoby wprowadzic je jednocześnie.

Marta

Autor chudy321
Użytkownik
#4 - Posted: 18 Gru 2008 14:35 
Czyli multki odpadają?
W wypadku akwarium jednogatunkowym też stosunek 1/1 ?

Autor admin
Admin
#5 - Posted: 18 Gru 2008 15:28 
Pzrecież nie napisałam, ze odpadaja multiki. Wszystko zależy od aranzacji i tego jak wpuścisz ryby. Napisałam, zę u jednych układ moze sie sprawdzić u innych nie.

Wg mnie A. calvus powienien być w układzie 1:1.

Marta

Autor chudy321
Użytkownik
#6 - Posted: 18 Gru 2008 16:23 
Okej... teraz tylko czekać aż akwarium się pojawi dzięki za pomoc

Sprawy ogólne Forum Tropheus Tanganika / Sprawy ogólne / Obsada 240L Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®