Witam pozwolę sobie na osobiste spostrzeżenia odnośnie fotorelacji a właściwie o "obiektach" które jest nam dane oglądać dzięki Pana uprzejmości .Za co z góry dziękuję.Myślę że do większości z nich wybrałbym się na rekonesans, ale tylko w ciemno.Po tym co widzę ,co jakiś czas odczuwam pewien niedosyt.Przy całej fascynacji jaką posiadam (być może nie jest to obiektywne wyrażenie)nie jestem w stanie wykrzesać w sobie tyle siły aby wybierać się na takowe wypady bo cóż tam widzę .Od lat brakuje mi w tego typu przdsięwzięciach świeżości i nowatorskich pomysłów ,większość zbiorników ma dosyć ubogie i monotonne aranżacje.Praktycznie jedne od drugich niczym szczególnym się nie różnią chyba tylko rybami(generalnie nuda)Myślę że nie jest to spowodowane nawet kwestią finansową.Widział bym w tego typu obiektach akwaria 2000l i wzwyż.Wystarczy 4 może 5 zbiorników z biotopami z różnych kontynentów ,góra 10 gatunków ryb a efekt byłby znacznie ciekawszy a tak mamy zawsze przerost formy nad treścią.Pozdrawiam |