Zadałam pytania, zostałam skarcona i pomówiona za co najmniej agresję, tylko z tego powodu, że mogę mieć inne zdanie niż powinnam tu mieć.
Chyba nie bardzo wiesz co piszesz :-)
Żeby mieć inne zdanie to trzeba je wyartykułować. A jak do tej pory zadajesz pytania, bo jak sama piszesz nie jesteś pewna swojej wiedzy.
Przeczytałem Twoje maile do nas i odpowiedzi Marty, plus jeszcze raz posty na forum.
Dostaniesz te ryby za darmo, jak zacytujesz tekst Marty o Twojej rzekomej agresji.
Nawiasem mówiąc, wujek Google pomoże Ci zrozumieć słowo "pomówienie" - bo użyte zostało zupełnie niepoprawnie.
Żeby Ci ułatwić :
Zgodnie z definicją słownikową „pomawiać” to bezpodstawnie zarzucić, niesłusznie przypisać coś komuś, posądzić, oskarżyć kogoś o coś (Uniwersalny słownik języka polskiego, red. S. Dubisz, t. 3, s. 338). Pomawianie, w kontekście przepisu art. 212 K.k., aby uznać je za czyn karalny, musi przy tym przybrać postać przekazania odpowiednich wiadomości komuś innemu oraz przypisywać pomawianemu takie postępowanie (np. sprzedajność, utrzymywanie kontaktów ze światem przestępczym) lub właściwości (np. alkoholizm, zboczenie seksualne), które mogą poniżyć go w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.
Robert |