-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Jezioro Tanganika
/
pistia - występowanie
michal1313
Użytkownik
- Posted: 14 Sier 2009 12:16
cześć
czy pistia roślina pływająca występuje naturalnie w tanganice, informacje które znajduję na forum i w necie są znikome i do konca nie jestem przekonany o jej występowaniu, a chciałbym coś rozmnożyć na powierzchni zbiornika, aby przyciemnić światło
pzd.
michał
admin
Admin
- Posted: 14 Sier 2009 12:27
Mogę napisać tylko tyle, że Pistia jest podawana z zatok jeziora, ale....Evert przez kilka wypraw wydział tylko dwa marne egzemplarze....więcej w nowym VI Tanganika Magazyn:))
Marta
michal1313
Użytkownik
- Posted: 14 Sier 2009 13:18
dzięki Marto za odp., ale czy uważasz, że są jakieś przeciwwskazania do jej zastosowania w zbiorniku, czy może zastąpić ją czymś innym?
myślałem też o rzęsie podobno trofcie lubią ją skubać
michał
admin
Admin
- Posted: 14 Sier 2009 13:31
Ja miałam pistię w akwarium z trofeusami, nie ma przeciwskazań....tylko ryby objadają korzenie i rośliny nie rosną dobrze.
Rzęsa jest super, ale także zjadają:))
Marta
Lucek1987
Użytkownik
- Posted: 14 Sier 2009 19:00
Ja się bawiłem z pistią ale w akwarium z naturalnym światłem słonecznym; niestety było za słabe i nic z tego nie wyszło. Jeśli się zdecydujesz, to uważaj tylko, żeby nic na nią z góry nie kapało (np. woda z deszczownicy). Ogólnie dobry pomysł, bo pistia wyciąga świetnie azot z wody. Pozdrawiam,
Łukasz
michal1313
Użytkownik
- Posted: 15 Sier 2009 13:32
pistia jest wygodniejsza przy pracach w zbiorniku, a to że zajadają jedno i drugie ........to w końcy dom dal nich nie dla mnie
michał
Forum Tropheus Tanganika
/
Jezioro Tanganika
/ pistia - występowanie
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM